ROOFVOGELS LEREN DRONES PAKKEN OP VLIEGKAMP VALKENBURG


In Valkenburg (NL) vliegen nu al drones rond. De meesten van hen sneuvelen echter. Tenminste, als de roofvogels hun werk goed doen.

De locatie wordt door de politie gebruikt voor de training van roofvogels. De beesten worden ingezet voor het onderscheppen van vijandige drones.

De politie denkt dat er in de toekomst steeds vaker gebruik zal worden gemaakt van drones. De verwachting is dat het aantal incidenten toeneemt en dat drones ook steeds vaker de lucht in gaan voor criminele doeleinden.

'Er zijn situaties waarin drones niet mogen vliegen. Dat heeft bijna altijd met veiligheid te maken'. 'Er is een geval bekend waarbij een traumahelikopter wilde landen maar dat niet kon omdat iemand daar met een drone vloog. Je kan je ook voorstellen dat mensen mooie beelden willen maken van een evenement en een drone boven de menigte laten vliegen. Als de drone daar uit de lucht valt, kan dat gevaar opleveren voor de mensen.'

Over een paar maanden beslist de politie definitief of de inzet van roofvogels een geschikt middel is om ongewenst dronegebruik tegen te gaan.

Coördinaten Ludo Huybrechts

Ludo Huybrechts 

Verlatdreef 1A bus 11

9120 Beveren-Waas

Ludo Huybrechts