Kerst- nieuwjaar- en feestdagen-emoties:

De emoties die ons rond deze tijd van het jaar wel eens willen overvallen, zoals, hoe zal mijn pijnlijke rug evolueren, emoties over het welzijn van onze kinderen, kleinkinderen, maar ook familie en goede vrienden, wel, die emoties gaan we ergens in een doosje met een kerststrikje er rond even opbergen om ze op een later tijdstip te koesteren, als volgende lente een zachte wind en zon over onze haren glijdt.

Het lijkt ons een beter idee om onze dikke winterjas en zachtgrijze muts met dikke pomponnetjes aan te trekken, en doorheen een naburig park te wandelen en de wakker wordende natuur even waar te nemen. Een eend die haar kroost tot de orde roept, een vogel die zijn nestje maar afbreekt omdat hij in de war was door de late heerlijke zomer van 2018. Ontluikende winterbloemen of nog resterende goudgele boombladjes. Heerlijk om dit gade te slaan.

Na dit schoons der aarde bekeken te hebben zullen we zeker het dorp rond onze kerktoren passeren en fonkelende oogjes krijgen van de vele kerstlichtjes en versieringen die ons verwelkomen. Wat is het genieten in de verlichte steegjes en het dorpsplein. Daarna stoten we op een dilemma. Zullen we ergens in ons pittoreske dorpscafé een glühwein gaan drinken, of gaan we thuis een warme chocolademelk serveren met een beetje room en een stukje chocolade als toemaatje. Of warmen we snel de erwtensoep op met bijhorende knakkende korstjes. We zijn nog niet eens vertrokken met onze wandeling maar emoties hebben plaats gemaakt door hartverwarmende dromen.

Oei, nu begint het plots te regenen. Wij nestelen ons dan maar in de zetel, we steken ons digitale haardvuur aan op onze TV waar het brandend hout stevig knettert.

We nemen enkele reisboeken van reizen Lauwers, de Blauwe Vogel, en Tui in de hand en alweer slaan onze dromen op hol.

 

Op deze manier zal het nog weken duren voor we het strikje van ons emotiedoosje dienen los te trekken. Maar even peinzend…, dit alles zijn ook emoties, maar dan hele warme. Daarom wensen wij jullie voor deze kerstperiode en voor het nieuwe jaar 2019 ook een grote doos, met een kerststrik, maar dan gevuld met warmte en dromen. En wie weet, misschien kan je veel van die warmte en dromen omzetten in daden.

Fijne feestdagen en gelukkig nieuw jaar!

Ludo

kerstemoties

Coördinaten Ludo Huybrechts

Appartement in Tenerife huren

Rechtstreeks van eigenaar!

zie Appartement In Tenerife huren

Palm Mar Tenerife zicht op zwembad2

Ludo Huybrechts 

Verlatdreef 1A bus 11

9120 Beveren-Waas

Ludo Huybrechts