Cashloos betalen anno 2019

Hoe zou het gesteld zijn met betalen zonder je portemonnee op zak, m.a.w. zonder cash anno 2019.

Dat ik al een 2-tal jaar in de supermarkt betaal met de NFC-technologie dat wist je al. Met de NFC-technologie houd ik mijn smartphone gewoon tegen de betaalterminal in de supermarkt en als je een trilling op je smartphone voelt is de betaling afgerond. Uiteraard geef ik voor betalingen boven 25 € alsnog qua veiligheid een pincode in.

Maar hoe zit het bij de kleinere buurtwinkel of andere kleine betalingen. Ik ga vanaf nu buitenshuis zonder portemonnee en test het eens uit.

Geinteresseerd in mijn 1ste avontuur? 

Vandaag ben ik op de Meir in Antwerpen in de Hema, en besluit om het toilet eens op te zoeken. Na afloop vraagt de toiletdame 0,40 €. Ik vertel haar dat ik geen cash bij me heb, en vraag of ik haar digitaal kan betalen. Dat ging natuurlijk niet. Ze beweerde dat ze geen "kaske" had. Ik vertelde haar dat dat niet hoefde. Ze hoefde enkel haar bankkaart te tonen, ik scan die dan even in met mijn betaal-app, vul het bedrag in, en het geld staat op haar rekening.

Op enkele seconden gefixt. Helaas, ik kon de toiletdame niet overtuigen. Als gunstmaatregel hoefde ik deze keer niet te betalen, wat natuurlijk ook een leuk is meegenomen.

Noot: je kan ook in de betaalapp kiezen voor een "instantbetaling" en dan staat het bedrag onmiddellijk op de rekening van de begunstigde. Bij een gewone mobiele betaling kan het 1 dag duren vooraleer het bedrag op de rekening van de begunstigde staat.


12 april 2019. Vandaag wou ik in een broodjeszaak in Londerzeel via mijn betaalapp mobiel betalen. Nu had de broodjeszaak geen bancontactapparaat, maar geen nood, het was een moderne broodjeszaak. Zij hadden zelf een betaalapp op hun smartphone waarmee ik kon betalen. Alleen , helaas, er was een verbindingsprobleem met hun banK. Geen nood, ik kon de broodjeszaak overtuigen mobiel te betalen. Ze moeten dan even hun bankkaart tonen zodat ik deze via mijn betaalapp kon inscannen. Door de kaart in te scannen staat de begunstigde en de bankrekening ineens netjes ingevuld, en hoef je enkel het bedrag in te tikken, eventueel te vermelden "aankoopbroodje kip curry" en bevstigen. Alles samen enkele seconden werk. Slechts één probleem, de verkoper moet het zaakje vertrouwen want hij moet voortgaan op de schermen die ik hem toon.

bankkaart
12 juni 2019. Mijn buurvrouw:
Ook mijn gepensioneerde buurvrouw is mee. Deze week bracht ze van de markt wat voeding voor ons mee, en toen ik haar wou betalen bleek dat mijn portemonnee leeg was. Ze was onmiddellijk bereid dat ik haar mobiel zou betalen. Ze toonde haar bankkaart, ik scande deze in zodat ik haar gegevens niet diende te typen, hoefde enkel nog het bedrag aan te vullen en de betaling was oké. 
13 juni 2019. Mijn huisdokter 
Na raadpleging van mijn huisarts vroeg ik hem of hij zoals gewoonlijk cash wenste, of dat ik hem mobiel via mijn bank app mocht betalen. Van dit laatste had hij al wel gehoord maar nog niet in de praktijk gezien. Hij wou dat wonder wel eens zien. Ik vroeg hem daarop zijn bankkaart zodat ik deze kon inscannen met de bank app en ik zijn gegevens ( adres en rekeningnummer) niet hoefde over te typen. Nog even het bedrag aanvullen en de betaling was oké. Het wonder was geschied. Oh ja, ik bevestigde natuurlijk de betaling met mijn vingerafdruk, om veiligheidsredenen zodat ongeoorloofde toegang uitgesloten is. 
20 juli 2019
In een café in Steenhuffel, genaamd "Gertrude", kwam ik tot de vaststelling dat mijn portemonnee zo goed als leeg was. Ik probeerde de man achter de toog te overtuigen cashloos te betalen via mijn smartphone en bankapp. Deze had hier echter geen kaas van gegeten, vertrouwde het niet zo goed, maar toch, hij vond ergens een papiertje met een bankrekening op. Het was wel een bankrekeningnummer van de jaren stillekens. De café bazin, was iets meer overtuigd en toonde me haar bankkaart. Via mijn bankapp scande ik deze in en hoefde ik enkel het bedrag nog in te vullen en een mededeling toe te voegen. De cafébazin vroeg zich enkel nog af wanneer het geld op haar rekening zou staan. Ik ben ervan overtuigd, met wat geluk nog dezelfde dag.

Digital Payment Day 11 mei

Zaterdag 11 mei 2019 en volgende jaren is het Digital Payment Day.
Hou je cash geld die dag op zak en betaal je aankopen met je kaart of smartphone.

Het is snel, makkelijk en veiliger. Voor jou én de handelaar.

Wist je trouwens dat 89% van de Belgen het liefst digitaal met de kaart of de smartphone betaalt? Jij waarschijnlijk dus ook. Toch kan het nog niet bij elke handelaar. Vier vijfde van de Belgen haalde bijvoorbeeld al eens tevergeefs zijn kaart of smartphone boven.

Daar willen wij samen met de handelaars iets aan doen. Tijdens Digital Payment Day willen we niet enkel jou aanzetten om met de kaart of smartphone te betalen. Wij willen ook de handelaar dat laatste zetje geven om een digitaal betaalkanaal aan te bieden.

Zo kan jij in alle vrijheid kiezen: wil je cash betalen? Dan kan dat. Wil jij digitaal betalen? Graag.

Maak dus samen met ons een succes van Digital Payment Day.

Op 11 mei. En op alle andere dagen van het jaar.


 

 

Coördinaten Ludo Huybrechts

Appartement in Tenerife huren

Rechtstreeks van eigenaar!

zie Appartement In Tenerife huren

Palm Mar Tenerife zicht op zwembad2

Ludo Huybrechts 

Verlatdreef 1A bus 11

9120 Beveren-Waas

Ludo Huybrechts